+40755121996

Vármezői HalászCsárda.

A vármezői, festői környezetben található HALÁSZCSÁRDA az itt kihalászott és elkészített sült pisztráng által vált ismerté. Erről tanúskodnak a környékről és az országhatáron túlról is idelátogató vendégek. Az ízletes pisztráng mellett az idelátogató vendég horgásztehetségét is próbára teheti.

Számukra teljes horgászfelszereléssel állunk rendelkezésre. A horgászni vágyók szivárványos pisztrángra és pontyra halászhatnak.

Az 1896-ban született Lokodi Gergely a Nyárád nagy ágán egy új vízifürészt helyezett üzembe. A vállalkozásba betársult a kapitalista nagytoke, és ennek eredményeként 1929-ben megalakult a Lokodi et Co. Faipari Részvénytársaság. 1934-ben a gyáralapító Lokodi Gergely kilép az Rt.-bol, és a végkielégítésbol a Lapos nevű düloben földet vásárol, melyen halastavakat létesít, melyeket szivárvány-pisztrángal népesít be.

A halüzemben a második világháború jelentos károkat okozott. 1948-ra ismét nyereséges vállakozásá vált, az államosítás azonban gátat szabott ennek a lendületnek lehetségessé. A tórendszer a román állam tulajdonába kerül. A 89-es rendszerváltást követoen megváltoznak a tulajdonviszonyok, és a Lokodi család visszakapja a tórendszer egy részét. 1994-ben megépül a mai halászcsárda magját képező első épület.

Írjon üzenetet.

0724235859
halaszcsarda95@freemail.hu
www.halaszcsarda.szekelyszallas.hu